Home
SerbianHungarian (informal)

Nadmašen limit od 50 čvorova sa daskom za jedrenje

There are no translations available.

Steve Thorp postigao sa daskom na jedrenje brzinu 50.48 čvorova u West Kirby- u u Engleskoj, koji sada znači za najveću postignutu brzinu na svetu do sada.Postignut Januara 2012 godine.

 

 

Engleski windsurf torpedo kako ga zovu, je prvo jedrenje ove godine proveo užitkom vrlo velikih brzina na dasci. U vetru od 40-80 čvorova koja je duvalo preko Engleske i Irske uspeo da postane najbrži windsurfer sveta ako je GPS podatak ispravan.

Brzinu je dostigao sa posebnom 40 širokom Moo ručno izradjenom daskom, i sa jedrima 4.6/5.0/5.5 Simmer SCR, i jednim bumom, par peraja od K4 peraje, i 12 kg težine od olova koju je koristio.

 

Kako kaže: Ustaje  rano ujutro, da bi pre izlaska sunca bio na plaži, iako su i extremno hladni zimski dani. Zakon postizanja najboljih brzina je uhvatiti najbolji vetar, biti na mestu u pripravnosti ceo dan, a ne samo kada piše prognoza da će biti najači vetar tog dana..

Tako je i ovog dana bio na mestu: većina surfera se spustio dole na vodu da probaju uhvatiti brzine, ostali su  samo trojica gore,  posle su i ostala dvojica odjurili na refulu,ali on je i dalje čekao pravi reful.

Ne može da veruje svojoj sreći, kada je naletio  pravi reful, imao je osećaj da je išao strašno brzo i bio mnogo brži nego ikad pre.

Nije mogao da veruje kada je video na displeju 54 čvorova . Ali  onda ipak je proverio i  video na drugom satu da pokazuje 50.6 čvor i onda se spustio na zemlju. Koji je bio isto rezultat o kojem je samo mogao da sanja. To mu je najbolji rezultat postignut ikad i tako priredio je dan za pamćenje za klasu speed windsurfing i veličanstven rezultat za sve a naročito za Steve Thorp-a.

Informacije sa stranice surfer today.

Posetite celu priču sa stranice OVDE

 
lehels corner
Banner
Red Paddle CO SUP
Najbolje SUP daske na naduvavanje "Ustani i veslaj"
Banner
Banner